Så kan du spara pengar vid en renovering

Renoveringar är alltid ett omfattande projekt, oavsett hur stor renovering det är på tal om. De kräver inte bara mycket hårt arbete och planering, utan är oftast också otroligt kostsamma. Men det finns sätt att spara pengar och ändå få en bra renovering utförd. Här är våra bästa tips.

Uppdatera, inte renovera

Det är lätt att tro att en renovering är det enda som kan få ditt hem att se lika vackert ut och ombonat som inspirationsbilderna på Instagram och Pinterest. Men ibland räcker det faktiskt med uppdateringar snarare än renoveringar. 

 

Om så är fallet kan du spara otroligt mycket pengar utan att kompromissa med kvaliteten på det utförda arbetet. Du kan till exempel rädda dina gamla avloppsrör utan att behöva riva dem genom relining. På så sätt kan du förnya rören utan att det behövs ingripande i själva konstruktionen. Då spar du såväl tid som pengar.

Gör en del av arbetet själv

Naturligtvis ska du aldrig påbörja en renovering om du inte vet vad du ger dig in på. Men många mindre renoveringar eller uppgraderingar kan faktiskt göras på egen hand, alternativt kan mindre delar av arbetet göras med egna händer eller tillsammans med vänner. 

 

Om du väljer att göra renoveringen själv är det viktigt att se till att du inte tar på dig mer än du klarar av. Men också att arbetet utförs korrekt och väl från början till slut. Om arbetet inte är korrekt utfört kommer det att kosta dig mer att reparera det än vad det skulle kosta att anlita en fackman för att utföra projektet.

Låna eller hyr verktyg

Om du inte utför byggprojekt regelbundet är det smart att låna eller hyra verktyg i stället för att investera i nya. Du kan spara otroligt mycket pengar bara genom att höra med dina vänner eller grannar om de har lämpliga verktyg att låna ut, men också genom att hyra större nödvändigheter av andra genom exempelvis Hygglo. Alternativt kan du köpa begagnade verktyg om du varken kan låna eller hyra dem. I vilket fall som helst sparar du genom att undvika att köpa nytt.

Jämför priser för allt som rör projektet

Ett fjärde sätt att minska kostnaderna för din renovering eller uppgradering är att jämföra priserna på i stort sett allt som har med projektet att göra. Det vill säga allt från hantverkare till verktyg. Genom att jämföra priset kan du försäkra dig om att du alltid får det bästa priset och undvika att spendera onödiga pengar på projektet. Ta därför för vana att aldrig tacka ja till första möjliga erbjudandet. Väg det istället mot 3–4 andra för att hitta den bästa lösningen

Håll dig till din budget

Slutligen är det viktigt att inte bara fastställa en budget utan också att hålla dig till den. Om du vill spara pengar när du renoverar måste du ha en budget att utgå från och inte överskrida den. Annars är de andra tipsen som vi har delat med oss av inte riktigt användbara. Du måste bara säkerställa att du har en budget som faktiskt är rimlig.