Trälister kan användas till mycket

Ska du bygga ut, måla om taket eller lägga nytt golv, så kanske du även funderar på att byta ut dina lister. Det finns idag snygga lister att välja på hos Jemfix. Att använda trälister är inte fel och dessa finns att hitta i en mängd olika modeller, former och dimensioner. Du kan bland annat hitta vägglister, taklister, hörnlister och mycket mer.

Den där sista detaljer som gör ett rum, det är just oftast listerna. Så du bör se till att du väljer lister som kompletterar rummet utan att de tar över helt. Du kan börja med att överväga vilken form och modell som bäst passar där listerna ska placeras. Vill du satsa på en list som är diskret eller föredrar du en som är i allmoge och mer dekorativ?

Taklist gör att du kan rama in rummet

Att sätta lister i taket, behövs det? Du kanske tycker att det verkar onödigt? Dock är det så att trälister för taket, de kan höja hela rumskänslan och rama in det på ett fördelaktigt sätt. Sedan är de perfekta för att dölja ojämnheter eller mindre tilltalande springor vid övergången mellan vägg och tak.

Täck fula springor

En annan bra trälist, det är den som heter smyglist. Den är perfekt för att täcka springor som kan uppstå mellan exempelvis dörrkarm och vägg eller mellan golvlist och golv. Sedan passar den även bra för att avsluta övergången mellan en bänkskiva och väggen bakom. Denna list kommer med en rundad kant och en rak, spetsig kant, vilket gör den enkel att anpassa mot andra material utan synliga skarvar.

Skydda hörn med trälist

Hörnlister är bra för att skydda utsatta ytterhörn från slitage. Den sätts då upp så att den blir som en skyddande barriär för känsliga hörn, till exempel gipshörn som lätt kan utsättas för stötar. Denna list har en vinkelform med lika långa sidor och avrundade kanter.