Vad kostar en proffsig flyttstädning?

Flyttstädning är en tjänst de flesta av oss kommer att behöva någon gång i livet. Att flytta kan vara stressigt, och att tänka på städningen kan kännas överväldigande. Men samtidigt kan rädslan för ett högt pris för att beställa en städning kanske göra att man inte gör det. Men att anlita en städning behöver inte bli så dyrt.

Men vad kostar flyttstädning när man beställer den? Priset kan självklart variera beroende på flera faktorer. Men en grov uppskattning av priset på en flyttstädning efter rutavdrag kan ligga på ungefär 2 000 – 2 500 kr för en lägenhet på 70 kvm, eller 3 600 kr – 7 200kr för en villa på 120 kvm.

Vad ingår i en bra flyttstädning?

En bra flyttstädning innebär att hela bostaden rengörs noggrant och att den lämnas i ett skick som är godkänt enligt hyresvärdens krav. Vanligtvis ingår följande i en flyttstädning:
– Rengöring av alla ytor såsom golv, väggar, tak och fönster
– Rengöring av köksskåp, vitvaror (ugn, spis, kylskåp, frys, diskmaskin) och bänkskivor
– Rengöring av badrummet inklusive toalett, handfat, dusch eller badkar
– Dammsugning och våttorkning av alla golv
– Rengöring av fönster och fönsterbrädor

Att städa tar givetvis tid, så om man inte har tid eller möjlighet att utföra flyttstädningen själv, kan man anlita professionella städfirmor som specialiserar sig på flyttstädning. Dessa firmor har erfarenhet och kunskap om vad som krävs för att utföra en godkänd flyttstädning enligt branschstandard.

Tänk på detta när du ska beställa flyttstädning

När du ska beställa flyttstädning är det viktigt att vara noggrann och tydlig med dina önskemål och förväntningar. Kommunicera alltid tydligt med städföretaget exakt om vad du förväntar dig av flyttstädningen, inklusive eventuella särskilda önskemål eller områden som behöver extra uppmärksamhet. Kom ihåg att allting ska skrivas ner så att offerten är tydlig. Se till att boka flyttstädningen i förväg för att säkerställa tillgänglighet och undvika stress i sista minuten, och ta dig tid att jämföra olika städföretag för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov och budget. Du kan också fråga efter referenser och läsa recensioner från tidigare kunder för att få en uppfattning om städföretagets kvalitet och pålitlighet.

Förbered din flytt på bästa sätt

Planera och organisera din flytt i förväg för att undvika stress och kaos på flyttdagen. Gå igenom dina ägodelar och rensa ut det du inte längre behöver eller använder. Se till att ha tillräckligt med kartonger, tejp, bubbelplast och andra förpackningsmaterial för att säkert packa ner dina ägodelar. Märk också varje kartong med dess innehåll och vilket rum det ska till för att underlätta vid uppackningen. På detta sättet kan din flytt bli en succé utan några onödiga motgångar.